VME får toppbetyg i kundundersökning

Vi kan stolt meddela att vi fick betyget Mycket Väl Godkänt efter en kundundersökning som genomfördes under våren/början av sommaren 2022. Vi fick även utmärkelserna Bäst vatten/avlopp och Bäst gata/park bland de kommuner som deltog i undersökningen.

Totalt var det närmare 900 personer som svarade på vår kundundersökning och 29% hade en "Mycket bra" spontan uppfattning om VME. 64% hade en "Ganska bra" spontan uppfattning om oss. Även vår tillgänglighet var något som uppskattades av responsdenterna, då 45% och 53% tyckte tillgängligheten var "Mycket bra" respektive "Ganska bra".

Några förbättringspunkter som visade sig var klagomålshantering, standard på vägor och gator samt dess snöröjning. Tack för att du som kund hjälper oss att bli bättre!

Undersökningen är ett fint kvitto på att våra arbetsinsatser i vårt uppdrag uppskattas av våra kunder och invånare, säger Christer Nordling, VD på VME.

Sagt om våra verksamheter

Fjärrvärme

"Jag har inte haft några problem med min fjärrvärme under de senaste 40 åren. Det säger en hel del."

"Jag är nöjd med fjärrvärmen. Det är bra att de har personal som svarar i telefonen, det blir mer och mer ovanligt nuförtiden."

"Personalen på fjärrvärme är jättebra att ha att göra med. De har snabb service och det är aldrig något tjafs. Om jag behöver service så är de bara ett telefonsamtal bort"

"Jag har en väldigt positiv uppfattning om min fjärrvärmeleverantör. Det beror inte minst på Emil som var här i början av året och utförde en utomordentlig service. Vilken toppenkille!"

"Det känns tryggt med ett lokalt fjärrvärmeföretag."

"Jag tycker att det är riktigt roligt och intressant att läsa i kundbladet, jag har till och med sparat exemplar av den."

Gator och vägar

"De har väldigt bra service på Gatu- och parkavdelningen och svarar snabbt på mail. Det är rent och snyggt på gator och vägar."

"De på Gata- och parkavdelningen utför sitt arbete bra och de är duktiga på att gå ut med information gällande sina framtida arbeten."

"Cykelvägarna är verkligen superbra, det går smidigt att ta sig fram nästan överallt."

"Det finns alltid en ledig parkering någonstans i centrum."

Parker

"De har planterat fint med blomster och träd och det är väldigt trivsamt. De gör ett mycket bra jobb."

"Det är så fint och bra ordnat i parkerna och längs med gatorna. De måste ha en jättebra trädgårdsmästare."

"De gör ett bra jobb, det är fint och välordnat. Alla lekparkerna blir så fina när de målar och grejar."

"De har fina planteringar i staden, det är inte alla kommuner som har det så fint ordnat som Köping."

"Jag är jättelycklig över att få bo i Köping. Det är underbart vackert i parker och längs med promenadstråken. Guldstjärna till VME!"

Vatten och avlopp

"Det fungerar bra med både vatten och avlopp, min uppfattning är att de faktiskt är felfria."

"Vi har väldigt bra vatten, mycket bättre än i Skåne där vi också har ett hus."

"Jag är jättenöjd med vattenkvalitén, vi hade eget vatten förut men det kommunala smaker bättre."

"Det har blivit bättre än för tio år sedan. Folk som kommer på besök tycker att vattnet är jättegott dessutom."

"All personal på vatten och avlopps-sidan är mycket trevliga och hjälpsamma, de har ett mycket bra bemötande och ger tydliga svar."

"Vattenfolket är trevliga och de hejar tillbaka från sina bilar. Personalen förtjänar beröm."

Om kundundersökningen

Kundundersökningen genomfördes av Supportföretaget TMJ Group. Nöjdhetsindex baseras på 10 för kunden viktiga nöjdhetsfrågor och presenteras övergripande i ett nöjdhetsindex på skalan 0-100.

VME når totalt en mycket hög kundnöjdhetsnivå och får ett totalt nöjdhetsindex på 79,01 (skala 0-100). VME rankas totalt som nummer 14 i landet. Jämförelsen och rankingen avser de 90-talet energibolag i Sverige som regelbundet genomför Supportföretagets mätningar och som har affärsområde Fjärrvärme, Vatten/Avlopp och/eller Gata/Park.

När vi kikar på den individuella rankingen och delar upp varje affärsområdes olika index rankas Vatten/Avlopp separat som nummer 1 i landet, även Gata/Park kniper första platsen i landet och Fjärrvärme rankas som nummer 10 av jämförbara bolag i Sverige med Fjärrvärme i sin portfölj.

Varje område hos VME når således Mycket väl godkänt i kundnöjdhet i Supportföretagets dynamiska kundnöjdhetsindex samt att Vatten/Avlopp och Gata/Park är bäst av samtliga bolag som är med i undersökningen i sina respektive rankingar.

Här kan du läsa mer om undersökningen