Arbeten på Bredablicksvägen under 2023

Under större delen av 2023 pågår ett omfattande arbete på Bredablicksvägen i Köping. Vatten- och avloppsledningar ska bytas ut, fjärrvärmeledningar ska installeras och slutligen ska vägen återställas.

Varför behövs arbetet genomföras?

För att säkerställa att alla hus får tillräckligt med vatten och att det finns tillgängligt brandvatten i området. Rör som tar upp smutsvatten börjar bli dåliga och behöver ersättas. Bredablicksvägen använde tidigare samma rör för smutsvatten och regnvatten. Dessa ska nu separeras för att bland annat förhindra översvämningar i källare.

Störningar under renovering

Arbetet innebär en del störningar för er som bor i området. Det kommer stundtals vara svårframkomligt när arbetsmaskiner trafikerar gatorna och Bredablicksvägen stängs av tillfälligt för genomfartstrafik.

Målsättningen är att boende kommer ha tillgång till sin infart under byggtiden. Trafik längs anslutande gator kommer också beröras. Var uppmärksam på tillfällig skyltning. Arbeten som orsakar störande buller kommer förekomma under en begränsad tid och endast under vardagar 7–18. Vi ber er ha överseende med detta.

Kontakt

Har du frågor om ledningsarbetet? Kontakta VME:s kundtjänst på telefonnummer:

0221–670 610

Förstora bilden

Rött streck på bilden visar område för ledningsarbeten som är planerade längs med St. Olovsgatan, Bredablicksvägen och Pungbovägen.